Super fura ;O) mam skromne pytanie co to za listwa z tyłu na zderzaku podoba mi się jesli można wiedzieć z jakiego to samochodu i gdzie ją kupiłeś??? szerokości pozdrawiam
[O2] dziwny dźwięk przy niskich temperaturach
Zwiń
X
-
[O2] dziwny dźwięk przy niskich temperaturach
Od roku użytkuję OII Tour 1,6MPI/gaz. Od momentu zakupu w niskich temperaturach (poniżej 5-6 st.C) po uruchomieniu silnika pojawia się dziwny dźwięk przypominający gruchanie gołębia lub tykanie zegara. Dźwięk pojawia się przed rozpoczęciem jazdy i po kilku minutach zanika. Zarówno mechanik w ASO jak i poza ASO nie wiedzą co może być jego przyczyną, a ponieważ zanika on dość szybko to pewnie trudno go będzie zdiagnozować. Słyszalny on jest w kabinie - kilka razy podnosiłem maskę . ale wtedy go nie słyszałem ( może jednak już silnik zdążył się rozgrzać).
Co możę być przyczyną tego dźwięku?
Załączam nagranie na YouTube , na którym dźwięk słyszalny jest w tych sekundach, których numer jest tytułem nagrania - 18,22,24,25,26,32, 34,43,50,58,59, 1-1,16, 1,25-1,46
adresy filmów:
-
-
nie bedzie to jaks gołąp ? rzeczywiscie jakby siedział .. :roll:Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz Staniukdziwny dźwięk przypominający gruchanie gołębia lub tykanie zegara
i co Ty masz na kierownicy :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Tomasz Staniukdziwny dźwięk przypominający gruchanie gołębia lub tykanie zegara
i co Ty masz na kierownicy :?:
[ Dodano: Sro 09 Sty, 13 18:01 ]
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez Tomasz Staniukdziwny dźwięk przypominający gruchanie gołębia lub tykanie zegara
i co Ty masz na kierownicy :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokabyło...... jakieś klapki wentylacji, mam to samo, myślałem, że to jakaś wada... TTTM.
W turze wszystko ,masz ręcznie ustawiane , więc jeżeli nic nie dotykasz to żadne klapki nie powinny regulować ...chyba?
A ten dzięk mi przypomina jakby do pracy chciał sie zerwać mały siłowniczek ale nie może :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez Tomasz Staniuka na kierownicy jest , że tak powiem tymaczasowy (od roku) zestaw skórzany pogrubiający kierownicę
Komentarz
-
Komentarz